Pārtikas iepakojums, silikons.
Silikonus izmanto visos pārtikas pārstrādes cikla posmos, sākot no lielām rūpnieciskām ražotnēm un restorāniem līdz pat mājas virtuvei, kā arī pārtikas produktu iepakošanā un marķēšanā. Tie ir viegli lietojami, droši lietošanā un lietošanā, bez smaržas un nemaina pārtikas produktu īpašības. Silikonus ir grūti pārspēt visās pārtikas produktu apstrādes vajadzībām.

ES Parlaments pieņēma Regulu 1935/2004, kas reglamentē materiālus, kuri tieši un netieši saskaras ar pārtiku. Materiāliem, kas nonāk saskarē ar pārtiku, jābūt aizsargātiem tā, lai tie nebūtu bīstami gala lietotājam. Ir vairāki noteikumi, kas attiecas uz plastmasām, celulozi, keramiku u. c., bet nav gatavu noteikumu sadaļai “Silikoni”. Nav maksimāli pieļaujamo migrācijas līmeņu, nav aizliegtu vielu, nekas netiek ražots.
Pašlaik daudzās ES valstīs nav valsts tiesību aktu vai noteikumu, kas reglamentētu silikonu izmantošanu pārtikā. Tas nozīmē, ka katram lietotājam pašam ir jāizvērtē, vai izmantotie materiāli ir piemēroti vai ne.
Regulu 1935/2006 var interpretēt tā, ka ikvienam, kas izmanto silikonu, ir pašam jāpārliecinās, vai silikonu var izmantot pārtikas kontekstā. Pašlaik ES līmenī nav detalizētāku direktīvu.
Ja jums ir kādi jautājumi par šo tēmu, lūdzu, sazinieties ar mums!