Pārtikas produktu aktīvā iepakošana.
Aktīvā iepakojuma pamatā ir apzināta iepakojuma mijiedarbība ar pārtikas produktiem vai tiešo vidi, lai uzlabotu pārtikas kvalitāti un nekaitīgumu.
Līdz 2004. gadam šāda veida iepakojumam Eiropā trūka tiesību aktu, kas samazināja tā izplatību ES tirgū. Lai risinātu šo problēmu, ar Regulu 1935/2004/EK un jo īpaši ar Regulu 450/2009/EK tika izveidots jauns tiesiskais regulējums to pareizai lietošanai, drošībai un tirdzniecībai.
Aktīvais iepakojums ir viena no dinamiskākajām pārtikas produktu uzglabāšanas tehnoloģijām. Tās darbība ir balstīta uz polimēra iekšējām īpašībām vai iepakojuma sistēmās iestrādāto piedevu īpašajām īpašībām.

Aktīvās sastāvdaļas var iestrādāt iepakojuma materiālā, uzklāt uz tā virsmas vai arī dažu ar iepakojumu saistītu elementu, piemēram, maisiņu, etiķešu, starpliku, pudeļu vāciņu, iekšpusē, nevis tieši uz pārtikas produktiem, lai sasniegtu vēlamo mērķi ar mazāku koncentrāciju, tādējādi ierobežojot nevēlamas garšas un smaržas klātbūtni pārtikas produktos.
Aktīvais iepakojums tiek uzskatīts par tradicionālā pārtikas produktu iepakojuma aizsardzības un saglabāšanas funkcijas paplašinājumu, savukārt viedo iepakojumu var uzskatīt par tā komunikācijas un mārketinga funkcijas paplašinājumu.
Mūsu eksperti ir gatavi nodrošināt klientiem aktīvā iepakojuma atbilstības novērtēšanu (testēšanu), lai nodrošinātu atbilstību Regulas 1935/2004 par materiāliem un izstrādājumiem, kas paredzēti saskarei ar pārtiku, prasībām.
Dažādu iepakojumu ražotājiem mūsu uzņēmums ir gatavs sniegt atbilstības deklarācijas, lūdzu, sazinieties ar mūsu biroju.