Galvenās kļūdas pārtikas iepakojuma lietošanā.
Ir jāizvēlas materiāli, kas atbilst konkrētajam produktu veidam, kam iepakojums ir paredzēts. Visam iepakojumam, kas nonāk saskarē ar pārtikas produktiem, ir jāatbilst drošības noteikumiem. Nedrošu materiālu izmantošana iepakojumā ir viena no sliktākajām kļūdām.
Pārtikas produktu iepakojuma ražošanas pārkāpumi rada ievērojamu risku patērētāju veselībai, sākot no alerģiskām reakcijām un beidzot ar slimībām, ko izraisa piesārņojošas vielas, un izraisa produktu atsaukšanu, sodus, tiesas prāvas un zaudētos pārdošanas apjomus.
Iepakojumam jāaizsargā pārtikas produkts, bet tas var piesārņot drošu produktu. Tas var notikt vairākos veidos:
• ne visas tintes ir apstiprinātas lietošanai ar pārtikas produktiem. Ja šīs tintes nonāk saskarē ar pārtikas virsmu, pastāv iespēja, ka ķīmiskās vielas un smaržas var nokļūt uz pārtikas, tās var iekļūt caur iepakojuma materiāliem, piesārņojot pārtikas produktu.
• Jebkura iepakojuma vai izstrādājuma, kas nonāk saskarē ar pārtikas produktiem, ir apstiprināts lietošanai ar pārtikas produktiem un spēj darboties kā funkcionāls barjeras slānis starp pārtikas produktiem un citiem iepakojuma materiāliem.
• Iepakojuma materiāli, kas nonāk saskarē ar grīdu vai citām nehigiēniskām virsmām, var piesārņot pārtikas produktus.
Iepakojuma ražotājiem ir izšķiroša nozīme, lai nodrošinātu drošu un uzticamu produktu piegādi galamērķī. Tomēr, neskatoties uz kvalitātes kontroles nozīmi iepakojuma testēšanā, daudzi ražotāji joprojām pieļauj izplatītas kļūdas, kas var apdraudēt produkta drošību un integritāti.
Viena no visbiežāk sastopamajām kļūdām, ko pieļauj pārtikas produktu iepakojuma ražotāji, ir gatavā iepakojuma netestēšana, kas ir izšķiroša kvalitātes kontroles nodrošināšanai un potenciālu problēmu novēršanai.
Lielākā daļa pārtikas produktu iepakojuma ir daudzslāņu un izgatavots no laminātiem. Barjeras slāņi iepakojuma iekšpusē var nodrošināt pārtikas produktu drošību, pagarināt derīguma termiņu un radīt barjeru skābeklim, aromātam un garšai. Daudzslāņu pārtikas iepakojums aizsargā produktus, uzlabo ražošanas procesus, samazina bojājumus un atkritumus, nodrošina labāku uzglabāšanu mazumtirdzniecībā un sabiedriskajā ēdināšanā un daudz ko citu. Tomēr plastmasas iepakojums pievieno tikpat daudz problēmu.
Pārtikas produktu regulējums turpina uzlaboties un attīstīties, un pētījumi par to, kā vislabāk testēt plastmasas iepakojumu, neapšaubāmi turpināsies, radot reālus risinājumus šai aktuālajai problēmai.
Ja Jums ir jautājumi par atbilstību Eiropas Savienības prasībām attiecībā uz iepakojumu, kas nonāk saskarē ar pārtikas produktiem, sazinieties ar mūsu speciālistiem.